Tatuering

Tatuering

Tatuering är en permanent kroppsmålning. En tatuering innebär att en tatueringsfärg drivs in i huden med hjälp av en vas nål så att hudens pigment / färg ändras. Tatueringspennan kan liknas vid en bläckpatron som med många som punkter av bläck bildare ett fantastiskt mönster. Tatueringar har i många kulturer varit ett sätt att smycka sin kropp och visa sin ställning.

I flera tusen år har människan tatuerat sig på ett eller annat sätt. Tidigt tog man vassa benflisor som dopades i tatueringsfärg eller bläck och sedan slogs spetsen på benflisan in genom husen så att färgen blev kvar i huden.

Just ordet tatuering kommer från Samoa i Polynesien och deras ord Tatau.

Tatueringens utveckling

Länge var tatueringar någon som endast sjömän hade och så småningom kåkfarare gjorde. Dessa tatueringar visade på en tillhörighet till en viss samhällsgrupp och denna grupp var ofta lite tuffare en allmänhet.

Användandet av tatueringar spreds sedan till olika former av gäng så att medlemmarna skulle kunna visa på en gängtillhörighet. Från omkring 1982 började tatueringarna även spridas till en större del av befolkningen oberoende av samhällsstatus eller gängtillhörighet utan tatueringen användes med som en utsmyckning av kroppen.

I USA där den senaste tatueringstrenden startade ha mer än var tredje ung person mellan 18 och 40 år en tatuering.

Att tatuera sig

Tatueringar

När du tatuerar dig som används engångsnålar som oscillerar 100-150 gånger per sekund. Det är viktigt att ytan som ska tatueras tvättas av noggrant med sprit innan tatueringen startar men även att tatueringsnålen och maskinen är disinfekterad.

Typer av tatueringar

Det finns flera olika sorters tatueringar eller orsaker till att tatuera sig. De former av tatuering som är vanliga är:


Allt viktigt om hudterapeuter

Här finns mer fakta om hudterapeuter men också en hel del kul om hudvård.Meny - Hudterapeuter
Till förstasidan på www.hudterapeuter.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter